Dacă uitându-se la dumneavostră, cineva ar spune „Ești ceea ce mănânci”, ați avea impresia că v-a jignit sau că v-a admirat? În cazul în care vreți să aflați ce legătură este între modul în care vă hrăniți și aspectul și dispoziția dumneavoastră fizică și psihică, vă recomandăm să consultați programul conceput de Dr. Gillian McKeith – „You are what you eat”, publicat și în limba română la Curtea Veche sub titlul „Ești ceea ce mănânci”.
Programul nu este o dietă, ci un stil de viață, numit și dieta abundenței, tocmai pentru a vă alunga teama înfometării, cu care oamenii asociază orice regim. Bun, veți mânca atât cât vreți, dar nu și ceea ce vreți. Veți mânca pentru a fi sănătoși, iar în acest caz greutatea dvs. se va situa în limite normale.
Spuneți adio bolilor!
Bolile și îngrășarea provin din neștiința de a vă hrăni și dintr-un stil de viață nesănătos. Gândiți-vă puțin la „combustibilul” pe care-l dați organismului: băuturi carbogazoase, ciocolată, alcool, cartofi prăjiți, carne grasă, sosuri la care adăugați nesomn, multă muncă și inevitabilul stres. Cum să aveți o greutate normală, energie, vitalitate, capacitate de gândire, apetit sexual, putere de muncă și bună dispoziție?
Constipația, petele de pe față și coșurile inestetice, celulita și celelalte probleme neplăcute pot fi anulate prin schimbarea regimului alimentar. Dacă este nevoie, puteți apela la planul de detoxifiere de o zi și astfel veți accelera programul.
Perioadele de după sărbători, în care de cele mai multe ori exagerăm cu mâncarea, pot fi foarte potrivite pentru acest progam.
Începeți ziua bând o cană cu apă
Autoarea vă recomandă să începeți ziua bând o cană cu apă călduță, în care ați stors o lămâie. După o jumătate de oră, luați micul dejun și mâncați numai fructe. Nu are rost să le numărați, căci nu sunt restricții cantitative.
La masa de prânz, optați pentru o porție de spanac, dar să nu cumva să-l fierbeți prea mult, la care adăugați după gust, semințe de dovleac și de floarea soarelui, care aduc organismului grăsimile cele mai sănătoase.
La gustarea de după-masă, răsfățați-vă cu nuci, migdale și alune, iar seara alegeți o salată de legume în care ați pus și o linguriță de ulei de semințe de in, necesare digestiei. Hidratarea joacă un rol important în sănătatea organismului, așa că puteți bea apă și ceai cât vreti. Cu cât mai mult, cu atât mai bine.
Există ceaiuri naturale din plante aromate și savuroase, cu multiple efecte benefice pentru sănătate. Puteți înlocui cafeaua cu un ceai alb sau verde. Aceste ceaiuri conțin, de asemenea, cofeină, și au efecte energizante. Atenție însă la prepararea lor, căci ceaiul alb și cel verde trebuie preparate la temperaturi de 70-80 de grade. Astfel, un fierbător electric ar putea fi util.
Fără grăsime și rântaș
Pentru cei care cred că vor suferi de foame, autoarea sugerează și alimente mai consistente, ca orezul brun sau fasolea. Totul este să le preparați sănătos, adică să renunțați la grăsime și la rântaș.
Programul conceput de Gillian McKeith este o revoluție în alimentație, căci este o abordare cu totul nouă a modului în care ne hrănim și nimeni nu îl poate ignora azi, când obezitatea este un pericol mondial, când fiecare domeniu al vieții ne solicită din ce în ce mai multă energie și când știm că sănătatea este capitalul cel mai important pe care îl avem.
Lasă un răspuns